Der er indbygget billedstabilisering på billedchippen, som kan hente op til fem eksponeringstrin.

3 hurtige om Sony A6700

I forhold til forgængerne har A6700 fået et indstillingshjul på fronten, så man fx på manuelt program kan justere blænden med pegefingeren og lukkertiden på bagsiden.

Søgerbilledet er stort og kan indstilles til at vise op til 120 billeder i sekundet, hvor bevægelser vises helt jævne og uden hakken.

Modsat de tidligere modeller i serien er skærmen nu sidehængslet og dermed mere fleksibel. Vi var også glade for, at den kan vende indad, hvor den er beskyttet.

A6000-serien består af spejlløse systemkameraer med billedsensorer i APS-C-størrelse, og A6700 er topmodellen, som er forbedret på en lang række punkter i forhold til resten af serien.

Autofokus er hentet fra det langt dyrere A7R V og bruger AI til at genkende mennesker, herunder øjne, fugle, dyr, insekter, biler, tog og fly. Den holder fremragende fast i personer i bevægelse. Motivgenkendelsen var også en stor hjælp, da vi fotograferede fugle og humlebier.

Sony har for første gang i serien øget opløsningen fra 24,0 mio. pixels til 25,6 mio. pixels. Det er en marginal øgning, men detaljegraden er forrygende. Til og med ISO 12.800 er der godt styr på støjen. Højeste ISO på 102.400 kan bruges i nødstilfælde, men farvegengivelsen er dårlig, og der er meget støj.

Tophastigheden er på 11 billeder i sekundet, hvilket er rigeligt til det meste, men ikke imponerer. Der er til gengæld fuld fart på bufferen. Med et hurtigt SD-kort kunne vi tage 30 raw- og jpeg-billeder i højeste hastighed, før farten røg ned. Imponerende nok tog det blot 2,6 sekunder at tømme bufferen. Det er rasende hurtigt. Da vi udelukkende skød i jpeg, holdt kameraet tophastigheden, så længe udløserknappen var nede.

Medmindre vi skal optage helt lydløst, vil vi holde os til den mekaniske lukker. Med den elektroniske oplevede vi nemlig, at passerende biler blev forvrængede og skæve, ligesom vi fik striber, da vi fotograferede i lyset fra et lysstofrør. Det undgår man med mekanisk lukker.

På videosiden fik vi detaljerede optagelser i 4K, og øjegenkendelsen sørger for at holde en person skarp igennem optagelserne. Kameraet har også fået Sonys Auto Framing-funktion, der fungerer fantastisk, når du selv optræder i videoerne. Her følger A6700 personen og beskærer og zoomer undervejs. Resultatet er videooptagelser, hvor man får indtryk af, at fotografen har bevæget og zoomet med kameraet.

PRIS

12.995 kr.

Det syntes vi efter …

3 minutter: Skønt med en sidehængslet skærm.

2 dage: Vi savner et joystick på bagsiden.

1 uge: Knapper og hjul er velplacerede.

DOMMEN

+

Høj detaljegrad og gode videofunktioner.

Meget hurtig buffer.

Rigtig stærk autofokus.

-

Forvrængning med elektronisk lukker.

Samme tophastighed som i resten af serien.

KARAKTER

9,1

Specifikationer

25,6 mio. pixels

1,04 mio. punkter, skærm

110 billeder/sekund

493 gram

Nærmeste konkurrent

Canon EOS R7

Testbilleder