Nikon Z 7II måler 13,4 x 10,1 x 7,0 cm og vejer 705 gram. Modsat første version kan kameraet bruges med et batterigreb.

3 hurtige om Nikon Z 7II

Med sine 3,69 mio. punkter er søgeren ikke klassens mest detaljerede, men den leverer et fint og klart søgerbillede.

Skærmen på 3,2 tommer har 2,1 mio. punkter og viser fine detaljer og klare farver. Den kan desværre kun vippes op og ned, men ikke drejes.

Det større dæksel i siden giver nu adgang til både SD-og CFexpress-kort.

Nikons spejlløse flagskib er mere en opdatering end et helt nyt kamera. Alligevel er Z 7II et interessant bekendtskab, for Nikon har opdateret det robuste full-frame-kamera på vitale punkter, som gør systemkameraet endnu mere helstøbt. Den fortrinlige ergonomi fra Z 7 er bevaret med et identisk design. Kameraet ligger fantastisk i hænderne, og med knapperne optimalt placeret kunne vi uden problemer klare alle vigtige justeringer uden at tage øjet fra søgeren. Når vi af og til ville tjekke indstillingerne, gav den fine lcd-skærm på toppen os et hurtigt overblik.

Forgængeren havde udelukkende plads til ét XQD- eller CFexpress-kort, men nu kan man også bruge SD-kort. Det gav os også mulighed for at gemme raw-filer på det ene og jpeg på det andet. Z 7II har fået hele to processorer, som skal booste hastigheden. Når det gælder autofokus, oplevede vi en tydelig forbedring –også ved øjefokus og i svagt lys. Fokussystemet har fået flere gode valgmuligheder. Man kan vælge følgefokus i hele billedfladen eller i et afgrænset område for både personer og dyr. Det var fx genialt, når vi tog billeder med flere personer på. Træfsikkerheden er virkelig god, men ikke helt på niveau med fx Canon EOS R5.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren