Sensoren er ny og af den såkaldt stablede type, der hjælper til den høje hastighed.

3 hurtige om Fujifilm X-H2S

Søgeren er stor, klar og detaljeret med sine 5,76 mio. punkter. Den opfører sig nærmest som en optisk søger med alle fordelene fra den elektroniske.

Vi havde gerne set, at knappen til billedafspilning sad på højre side, så man nemmere kunne aktivere den med øjet for søgeren.

I forhold til det gamle X-H1, der havde separate hjul til lukkertid og ISO, har X-H2S et traditionelt programhjul, der giver bedre mulighed for programmering.

Med en hastighed på 40 billeder i sekundet med kontinuerlig autofokus og elektronisk lukker er Fujifilms nye topmodel med APS-C-sensor blandt markedets hurtigste kameraer.

Vi kunne tage omkring 125 jpeg- og raw-fotos på tophastigheden, før bufferen var fyldt. Den høje fart holdt altså kun i godt tre sekunder, men vi har sjældent brug for mere, og kameraet fortsatte med otte billeder i sekundet. Den fyldte buffer blev tømt til det hurtige CFexpress-kort i løbet af 15 sekunder. Valgte vi jpeg og dæmpede farten til 30 billeder i sekundet, kunne vi stort set skyde uendeligt.

Autofokus kan indstilles til at følge blandt andet fugle, fly eller biler. På fx fugle bider den sig godt og hurtigt fast, og når man er tæt nok på, tager den fat i fuglens øje. Ansigts- og øjefokus er også sikker og registrerer ansigter på imponerende lang afstand i forhold til fx Canon EOS R6. Da vi fotograferede motorbåde med 40 billeder i sekundet og sporing, kunne vi se på billederne, at fokus indimellem slap taget kortvarigt og stillede skarpt bag båden for hurtigt at få fat igen. Vi havde dog stadig masser af brugbare skud.

Der er suverænt mange indstillingsmuligheder, som kan tilpasses i detaljen. Fx kan man oprette hele syv personlige optageprogrammer med hurtig adgang på programhjulet. Her kan man endda vælge fx filformat.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren