Photoshop har nærmest uanede muligheder for at forbedre og manipulere billeder. Med programmets værktøjer og funktioner kan du forbedre lys, farver og fx skarphed, eller du kan lave imponerende manipulationer med flere elementer i lag.

I dette grundkursus, der består af otte videoer, hjælper vi dig med programmets vigtigste muligheder. Vi gennemgår brugerfladen og programmets opbygning, så du hurtigt får styr på de centrale dele af Photoshop. Desuden viser vi, hvordan du laver almindelige billedjusteringer, bruger lag til at sætte flere billeder sammen, og hvordan du fritlægger elementer i dine billeder.

Du kan blandt andet se, hvordan du sætter flere elementer sammen ved hjælp af lag i Photoshop, i en af videoerne.

Vi viser fx, hvordan du forbedrer farver, lys, kontrast med mere i billedet herunder. I venstre side kan du se det originale billede, og til højre er vores justerede udgave. Træk i stregen i midten for at se mere af de to udgaver.

Vi gennemgår også programmets filtre, hvor du blandt andet kan gøre dine fotos skarpere eller sløre en baggrund. Vi viser også, hvordan du kan fjerne pletter og forstyrrende ting i dine fotos, og så kan du se, hvordan kan lave radikalt om på dine fotos ved hjælp af programmets kunstige intelligens.

Du kan også se, hvordan du indsætter flotte tekster i dine billeder i Photoshop.

1. Grundkursus i Photoshop – Overblik

I denne video gennemgår vi Photoshops opbygning, så du får overblik over de vigtigste dele og deres placering i programmet.

2. Grundkursus i Photoshop – Justeringer

Her hjælper vi dig med de grundlæggende justeringer af dine billeder. Du kan se, hvordan du justerer lys, farver, retter optikfejl, fjerner støj og meget andet med et flot resultat.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren