Med Photoshop Elements har du forrygende muligheder for at forbedre dine billeder. Billedredigeringsprogrammet har nemlig mange af de samme værktøjer til billedforbedring som sin professionelle storebror Photoshop.

Du kan nemt justere lys, farver og kontrast, så dine fotos bliver langt flottere på kort tid, eller du kan lave avancerede fritlægninger og fx sætte et hovedmotiv ind på en ny baggrund.

> Læs også: Kom godt i gang med Photoshop Elements

Få mange flere detaljer

Ligesom Photoshop har Photohop Elements en indbygget raw-konverter, så du kan arbejde med raw-filer fra dit kamera. De indeholder de rå data fra kameraets billedchip, hvilket betyder, at du kan få mange flere detaljer og bedre farver frem end med normale jpeg-filer, når du justerer billeder i Elements.

Til venstre ses det oprindelige billede, hvor skyerne er brændt ud, så de er helt hvide. Til højre har vi justeret raw-filen i Photoshop Elements, så alle detaljer i skyerne er kommet frem. Træk i den hvide streg i midten for at se mere af billederne.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

I de fem videoer herunder gennemgår vi alle de grundlæggende muligheder i Photoshop Elements. Vi kommer igennem de vigtigste funktioner og værktøjer, og så kan du se, hvordan du bruger justeringsmulighederne i raw-konverteren.

Del 1 – Overblik

Her gennemgår vi brugerfladen i Photoshop. Vi kommer igennem startmenuen og organiseringsdelen, og så ser vi på, hvordan Photo Editor til justering af billederne er bygget op med menuer, værktøjer, værktøjslinjer og paletter.

Del 2 – Lys, farver og kontrast

I denne video kommer vi igennem de grundlæggende justeringer i menuen Enhance i Photoshop Elements. Det er her, man virkelig kan gøre billederne bedre. Vi viser her, hvordan du justerer lys, kontrast og farver. Vi får blandt andet flere detaljer frem i højlysene, og så retter vi farverne, der her er blevet lidt for varme.

Del 3 – Fritlægninger og lag

Photoshop Elements har forrygende muligheder for at markere dele af billederne, så man blandt andet kan fritlægge en forgrund og skifte baggrunden ud. I denne video viser vi nogle af de mange muligheder for at markere og fritlægge, og så bruger vi lag til at skifte himlen ud med en ny.

Del 4 – De vigtigste værktøjer

Photoshop Elements har en række forskellige værktøjer, som man bruger direkte på billedet, og her gennemgår vi de vigtigste. Du kan blandt andet se, hvordan du fjerner pletter med kloningsværktøjerne, og hvordan du beskærer og retter en skæv horisont.

Del 5 – Raw-konverteren

I den sidste video i vore grundkursus i Photoshop Elements gennemgår vi raw-konverteren, hvor man har de allerbedste muligheder for at forbedre sine billeder. Har du optaget i raw, indeholder filen nemlig mange flere informationer end jpeg-billeder, og det betyder, at du har meget bedre justeringsmuligheder. Her kan du se, hvordan du forbedrer lys, kontrast, farver og skarphed, og hvordan du kan få mange flere detaljer frem i dine motiver.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren