Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Dybdeskarpheden kan være afgørende for, om et foto bliver vellykket. I denne film får du hjælp til at se, hvordan dybdeskarpheden bliver, før du tager billedet.
Når man kommer tæt på motivet, kan dybdeskarpheden ligge inden for få millimeter, så kameraets blænde skal indstilles helt præcist. I denne video får du hjælp.
Fordelszonen bliver nu endnu bedre. Der er nemlig masser af spændende, nyt indhold til dig. Se alle nyhederne i denne video.
I denne videoserie i ti afsnit går landskabsfotografen Mads Peter Iversen i dybden med ti naturfænomener og fortæller, hvordan du finder dem, og hvordan du får fantastiske billeder af dem.
I første afsnit af vores store videoserie handler det om tiden omkring solnedgang og solopgang, hvor man får et varmt lys i fx landskaber. Se blandt andet, hvordan du kan komponere, og hvordan du får masser af detaljer ved hjælp af de rigtige indstillinger.
Det kølige lys i den blå time før solopgang og efter solnedgang giver fantastiske nuancer. Her viser Mads Peter Iversen, hvilke motiver du skal gå efter, og så kan du se, hvordan du kan blande fotos fra forskellige tidspunkter og få flottere billeder.
Nattehimlen gør sig fantastisk på billeder. Mads Peter Iversen fortæller her, hvornår du finder Mælkevejen, og hvordan du får det bedste ud af den. Du får også tips til kameraindstillinger, så du slipper for slørede fotos.
Kameraet er faktisk bedre til at registrere nordlys end menneskets øje. Her fortæller Mads Peter Iversen, hvordan du kan se, om der er nordlys på vej. I videoen her får du konkrete tips til blandt andet lukkertider og hvidbalance.
Regn skal ikke hindre dig i at tage billeder, for deres er masser af drama og atmosfære. I videoen her får du inspiration til motiver, og så kan du blandt andet se, hvordan du kan få farver og tekstur frem med tilbehør.
Tåge er med til at give meget simple billeder, hvor du kan fremhæve det vigtigste. Her kan du se, hvordan du kan udnytte dis og skyer i dine billeder, og så fortæller Mads Peter Iversen, hvordan du undgår, at billederne bliver for mørke.
I videoen her får du tips til udstyr, der sikrer dig bedre billleder i sneen, og så kan du lære, hvordan du beskytter dit grej og kan fange de faldende snefnug på den helt rigtige måde ved hjælp af indstillingerne.
Der er rig mulighed for at eksperimentere med lukkertider, når du fotograferer vandfald og vandløb, og i videoen her viser Mads Peter Iversen, hvordan lukkertiderne påvirker billederne. Her kan du også se, hvordan du udnytter ND-filtre.
Kraftig blæst har en stærk effekt på omgivelserne, der sikrer dig dramatiske billeder. I videoen her gennemgår Mads Peter Iversen muligheder og indstillinger, og så får du et smart trick, der forhindrer plettede fotos.
Ved havet har du uendelige muligheder for at lave flotte landskabsbilleder, og da havet hele tiden ændrer sig, får man altid unikke fotos. Her hjælper Mads Peter Iversen dig til de optimale indstillinger og en spændende komposition.
Ved hjælp af faste forindstillinger til forskellige motivtyper kan du justere, hvordan farverne i de færdige billeder skal tage sig ud, og du kan tilmed gøre forindstillingerne personlige. Se hvordan i denne video.
Med Picture Styles kan du tage sort-hvide fotos direkte i kameraet, og der er endda mulighed for at justere, hvor lyse eller mørke farverne i motivet skal optræde i det færdige billede. Se mulighederne her i videoen.
Se naturfotografen Helle Løvevild Golman fortælle om en nærgående polarræv i denne video.
Kom med ind på Digital FOTOs redaktion, og få blandt andet historien om et havdyr, der blev lidt for nærgående, da vi testede en ny undervandsdrone. I videoen her ser også vi på en ny topmodel fra Olympus, og så har chefredaktøren købt nyt legetøj.
Lyden er vigtig på videooptagelser, og i denne film kan du se, hvordan du sikrer det rigtige lydniveau og undgår bulder fra vinden.
I filmen her kan du se, hvordan du kan justere farver og kontrast i videooptagelsen, så kvaliteten bliver flottere.
Med en række smarte funktioner i Lightroom kan du få vist dit billede i en større version, så du nemmere kan se effekten af dine justeringer. I denne korte video gennemgår vi mulighederne.
Dit spejlrefleks- eller systemkamera kan optage video i professionel kvalitet, og i denne film viser vi, hvordan du kommer i gang, får bedre fokus og sparer på batteriet.
Flytter du kameraet under en videooptagelse, risikerer du, at lyset skifter i den færdige film. I denne video viser vores ekspert, hvordan du får styr på eksponeringen.
En smart funktion i Lightroom advarer dig, hvis lyse toner brænder ud, eller mørke områder bliver helt sorte. I videoen her kan du se, hvordan du bruger den.
Listen over, hvad man kan bruge et stativ til er lang, og det er derfor noget af det mest oplagte tilbehør at anskaffe sig som fotograf. I denne video går vi tæt på, hvordan forskellige stativtyper er bygget op, og ser på styrker og svagheder.
På kameraet kan man vælge indstillinger til forskellige motiver, så kameraets justeringer tilpasses fx landskaber. I denne video kan du se, hvordan du bruger og justerer dem.
Kameraet har typisk programmer til makro, portrætter, landskaber og action, men der er også indstillinger til mere specielle motivtyper, og i denne video kan du se, hvordan de påvirker kameraets indstillinger, og hvordan du får endnu mere ud af dem.
Under de brugerdefinerede indstillinger i kameraet kan du justere autofokus i detaljer. I denne video kan du se de specielle muligheder.
Med den automatiske fokus finder kameraet selv et sted at stille skarpt, men du kan tage kontrol med fokuspunkterne og blive herre over, præcis hvor hvor skarpheden skal ligge. I videoen her kan du se hvordan.
Se, hvordan du laver en vild effekt i Photoshop, hvor et fly bryder gennem himlen, i denne video.