Alle telefonens kameraer, også frontkameraet, giver billeder med en opløsning på 12,0 mio. pixels.

2 hurtige om Sony Xperia 1 V

Telefonen har en ultravidvinkel svarende til 16 mm, en vidvinkel på 24 mm og et zoomobjektiv på 85-125 mm. Digitalt kan man gå til 375 mm, men her er kvaliteten lav.

Modsat mange andre telefoner kan du indsætte et microSD-kort i Xperia 1 V for at få mere plads til billeder og videoer end de indbyggede 256 GB.

Femte generation af Sonys flagskibstelefoner er det tætteste, du kommer på oplevelsen fra et systemkamera i en mobil. Xperia 1 V har en rigtig god autofokus med øjegenkendelse, der følger flot med motiver i bevægelse, og telefonen kan tage 30 billeder i sekundet med lysmåling og fokus.

Brugerfladen i kameraappen minder om Sonys kameraer og har rigtig gode muligheder for direkte indstillinger. Der er bl.a. lukkertidsprioritet og programautomatik. Der er også en Fn-knap med hurtig adgang til lysmålingsmetode, ISO, fokusindstillinger med mere. Ligesom på et rigtigt kamera kan du tilmed gemme dine indstillinger som egne programmer.

De mange muligheder kommer dog nemt til at spænde ben for de gode billeder, for man kan blive i tvivl om, om man har valgt de optimale indstillinger. Optager man i raw eller på fx programautomatik, forsvinder muligheden for at bruge natoptagelse, der giver meget bedre billeder i svagt lys. Med raw kan man heller ikke optage i HDR, der ellers gør de fleste billeder bedre. Derfor endte vi med at bruge Auto og jpeg, hvor vi både fik HDR og natoptagelse og dermed flottere fotos.

Medmindre man laver indhold, hvor man har god tid, og virkelig går op i indstillingerne, vil man være bedre tjent med fx Apples eller Samsungs flagskibe, der tager mindst lige så gode fotos med auto. I godt lys giver Xperia 1 V dog en fremragende detaljegengivelse fra vidvinklen. Ultravidvinklen gør det også godt, mens billederne fra zoomkameraet ikke er helt skarpe.

I forbindelse med video er mulighederne endnu mere omfattende og dermed også forvirrende. Der er hele tre apps til videooptagelse med forskellige muligheder.

PRIS

9999 kr.

DOMMEN

+

Fin autofokus med øjegenkendelse.

God detaljegrad – især fra vidvinklen.

Mange indstillinger for nørderne.

-

Overvældende mange valgmuligheder.

Høj pris.

KARAKTER

8,8

Specifikationer

12,0 mio. pixels

4K videoopløsning

6,5 tommer skærm

187 gram

Testbilleder