Der medfølger en pen, som opbevares i bunden af telefonen. Den trækkes nemt ud efter et let tryk.

3 hurtige om Samsung Galaxy S23 Ultra

Skærmen på 6,8 tommer har en lysstyrke på 1750 nits og en opdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket giver et virkelig lyst og detaljeret skærmbillede.

Selfiekameraet på telefonens forside har en opløsning på 12,0 mio. pixels. Video optages i 4K med op til 60 billeder i sekundet.

Alle kameraer har optisk billedstabilisering. Desuden er S23 Ultra god til at fange motiver i bevægelse på grund af autofokussens fine tracking-funktion.

Den store flagskibstelefon S23 Ultra brillerer med hele fire kameraer på bagsiden. Øverst sidder en ultravidvinkel på 12 mio. pixels, der leverer fine detaljer og har godt styr på farvefejl i kontrastfulde overgange. Faktisk gør den det marginalt bedre end ultravidvinklen i Apples væsentligt dyrere iPhone 14 Pro Max i samme størrelse.

Hovedattraktionen er en vidvinkel, som kan levere jpeg-billeder på 200 mio. pixels. Man kan dog også vælge 50 eller 12 mio. pixels, som også er standard hos iPhone 14 Pro Max. På de sammenlignelige jpeg-filer på 12 mio. pixels leverer Samsung en smule finere detaljer end Apple. Eksponeringen er lidt lysere og farverne lidt køligere. Ved 200 mio. pixels er billederne grumsede, mens de 50 mio. pixels fremstår ret indbydende.

S23 Ultra råder også over hele to teler på 12 mio. pixels og henholdsvis 3x og 10x optisk zoom. Begge teler leverer virkelig detaljerede billeder. Man kan øge brændvidden yderligere til 100x zoom, men her er der tale om digital zoom, som giver temmelig pixelerede skud. På høj ISO klarer S23 sig næsten lige så godt som iPhone 14 Pro Max.

Man kan skyde i jpeg og raw-format med alle kameraer og desuden vælge funktionen Expert Raw, der giver flere indstillingsmuligheder i optagelsen. Raw kan skydes med en opløsning på maksimalt 49,9 mio. pixels, og her er detaljegengivelsen aldeles fremragende, selv om raw-filerne med nogenlunde samme opløsning fra iPhone 14 Pro Max er en smule bedre. Samlet set er de to modeller dog meget jævnbyrdige på fotosiden.

På videosiden kan man glæde sig over flot 8K-video med 24 eller 30 billeder i sekundet. 4K klares med op til 60 billeder i sekundet. Det er desuden muligt at lave super slowmotion i Full HD med hele 960 billeder per sekund. Er man Android-bruger og går efter den ypperste billedkvalitet, får man ingen bedre smartphone end S23 Ultra.

PRIS

10.350 kr.

Det syntes vi efter ...

3 minutter: Trods størrelsen ligger S23 Ultra godt i hånden.

9 timer: Autofokus med tracking er et hit.

5 dage: Billedkvaliteten er helt forrygende.

Dommen

+

Virkelig fin og detaljeret billedkvalitet.

Flot 8K-video.

Hurtig og sikker autofokus.

Telefonen er et sandt kraftværk.

Raw-filer-ikke helt på niveau med iPhone 14 Pro.

KARAKTER

9,4

Specifikationer

200 mio. pixels

8K videoopløsning

6,8 tommer skærm

233 gram

Nærmeste konkurrent

Apple iPhone 14 Pro Max

Testbilleder

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren