Selfiekameraet har en udmærket detaljegengivelse i dagslys, men lidt afdæmpede farver.

2 hurtige om Xiaomi 13 Pro

Der er gode muligheder for at justere skærmens farvegengivelse, så farverne fx fremstår naturlige.

Teleobjektivet kan også bruges som makrooptik, der giver udmærkede resultater. Det er dog svært at lægge fokus præcist på den korte afstand.

Flagskibet her fra kinesiske Xiaomi har et vidvinkelkamera med en – i telefonsammenhænge – enorm 1”-sensor. Det betyder blandt andet gode præstationer i svagt lys, hvilket man især ser på raw-filerne fra kameraet. De blev forholdsvis støjfrie og skarpe med gode farver, da vi fotograferede håndholdt i den blå time. Når man skyder i jpeg, kan man benytte telefonens natfunktion, der giver endnu bedre farver og lys i svagt lys. Dynamikken fra den store sensor er også god, og vi kunne hive en hel del detaljer frem i mørke områder i Lightroom.

Vidvinkelkameraet har en brændvidde, der svarer til 23 mm. Xiaomi 13 Pro har desuden en ultravidvinkel svarende til 14 mm og en tele på 75 mm. Detaljegraden skuffer dog lidt med de to objektiver. Her er de bedste konkurrenter skarpere.

Til gengæld er telefonens portrætfunktion imponerende god. Den laver de flotteste overgange mellem hår og den kunstigt slørede baggrund, vi hidtil har set. Det er dog stadig ikke perfekt som med et rigtigt kamera. Farver og lys står generelt godt.

Leica har lagt navn til kamerasystemet og objektiverne, og de har også haft en finger med i den gode kameraapp, hvor man kan vælge mellem to Leica-billedstile til sine billeder. Appen har en Pro-tilstand, hvor man kan bruge manuelle indstillinger og optage i raw. Autofokussen fungerer godt, og den har tilmed øjefokus. Som standard er billederne på omkring 12 mio. pixels, men man kan også vælge 50 mio. pixels. I sidstnævnte er billederne ikke helt skarpe fra nogen af kameraerne, så vi foretrækker den lavere opløsning.

PRIS 8999 kr. (256 GB)

DOMMEN

+

Rigtig god portrætfunktion.

Fine præstationer i svagt lys.

Flot detaljegrad fra vidvinkelkameraet.

-

Ultravidvinkel og tele kunne være lidt skarpere.

Fotos på 50 mio. pixels savner detaljer.

KARAKTER

9,2

Specifikationer

50,3 mio. pixels

8K videoopløsning

6,7 tommer skærm

229 gram

Testbilleder