Skærmen er udstyret med et panel af den gode IPS-type.

2 hurtige om ASUS ProArt Display PA279CRV

USB-C-porten kan bruges til billedforbindelse, opladning af bærbare og mobiler og som en hub, der forbinder til andre tilsluttede enheder.

Skærmen kan kobles sammen med andre skærme via en DisplayPort-udgang.

Skærmene i Asus' ProArt-serie er rettet mod krævende grafikere og fotografer, der går efter et professionelt billedværktøj, der er til at stole på. De er ofte hundedyre med priser op til næsten 40.000 kroner. Det var derfor overraskende at se prisskiltet på PA279CRV. Det er måske ikke ligefrem billigt, men for en skærm af denne kaliber, er det umiddelbart et kup.

At det ikke er en skærm i den dyreste klasse, mærkes på finishen. Foden ser nydelig ud i sit metalgrå look, men den er i ren plastic, og det samme er resten skærmen. Den føles dog stram og præcis, når man justerer fx vinklen, og den betjenes nemt på knapper foran.

Det 27 tommer store skærmbillede står skarpt i 4K-opløsning og har rigtig fine betragtningsvinkler. Der var reelt ingen farveforvrængning at se, uanset hvor skæve vinkler vi kiggede fra. Lysstyrken er ikke overvældende, men tilstrækkelig til almindeligt kontormiljø.

Skærmen er kalibreret fra fabrikken og har Calman- og HDR 400-certificering, som garanterer, at den lever op til professionelle standarder for gengivelse af videoindhold og HDR-materiale. Den kan desuden vise 99 procent af både DCI-P3- og Adobe RGB-farverummene. Og der er da virkelig også tale om en skærm med farver og kontrast af høj klasse. Vi udsatte den for et bredt udvalg af billeder med stor spændvidde i kontrast og farveregister, og skærmen leverede over hele linjen en nuanceret og troværdig oplevelse.

Med Adobe RGB-indstillingen får farverne et ekstra spark, som næsten er i overkanten, men faktisk endte med at være vores favorittilstand, da den under billedbehandling udvider spændvidden lidt.

PRIS

4490 kr.

DOMMEN

+

Nem at betjene.

Skarp, farvestærk og præcis billedgengivelse.

Gode tilslutningsmuligheder.

-

Billigt design.

Lysstyrken kunne være bedre.

KARAKTER

9,1

Specifikationer

27 tommer

3840 x 2160 pixels

350 nits

10 bit farver

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren