Inspire 3 kan flyves af to personer, der styrer dronen og kameraet uafhængigt.

2 hurtige om DJI Inspire 3

Et ekstra FPV-kamera med en billedvinkel på 161 grader gør det nemt at orientere sig.

Der kan tilkøbes fire forskellige F2.8-objektiver fra 18 til 50 mm. Vi brugte 35 mm.

DJIs droner favner alle fra nybegynderen og opefter, og her er vi på øverste hylde. De færreste almindelige mennesker kommer til at købe Inspire 3, men den giver et fingerpeg om, hvor udviklingen er på vej hen, så vi tog en dyb indånding og gik ombord.

Dronen kommer i en næsten intimiderende kuffert fyldt med udstyr, kabler, seks store batterier osv. Har man erfaring med DJIs mindre droner, er det dog overraskende nemt at komme i gang. En af de største forskelle i selve betjeningen er fjernkontrollen, der er så stor, at der følger en sele med, så man kan have den hængende over skulderen. Skærmen har i øvrigt en lysstyrke på hele 1200 nits. En anden stor forskel er kameradelen, som man selv skal klikke på dronen sammen med det ønskede objektiv.

Inspire 3 flyver overbevisende og med hidtil uset præcision, så man kan oprette ruter, der kan flyves igen og igen med få cms nøjagtighed. Det er brugbart til filmoptagelser, hvor den samme scene skal laves om flere gange eller til en timelapse, hvor årstiderne skifter.

Det var helt tilbage i 2016, at Inspire 2 blev lanceret med en APS-C-sensor. I 3’eren er den opgraderet til full-frame, der giver en billedkvalitet og et dynamisk omfang, vi ikke har set magen til i en drone. Fotos er ikke helt på niveau med de bedste systemkameraer og tilhørende objektiver, men det er tæt på. Video kan optages i op til 8K i flere forskellige professionelle formater, der kræver professionel farvegraduering, så på videosiden stiller Inspire 3 store krav til brugeren. Til gengæld får man optagelser, der er gode nok til spille-, reklame- og dokumentarfilm.

PRIS

116.999 kr.

DOMMEN

+

Imponerende optagelser i svagt lys.

Tager ikke hukommelseskort. SSD-disk på en TB medfølger.

Gennemført kvalitet på alle parametre.

-

Kræver 150 meters afstand til bebyggelse.

Så stor, tung og dyr, at vi savnede vores Mavic 3 Pro.

KARAKTER

9,0

Specifikationer

44,7 mio. pixels

8K videoopløsning

26 min. batteritid

3995 gram

Testoptagelser