Sensorer i alle retninger forhindrer sammenstød og styrt.

3 hurtige om DJI Mavic 3 Pro

Vi fik 33 minutters flyvetid per batteri. Typisk har vi ligget på 34-35 minutter med Mavic 3.

Alle optagelser er helt stabile selv med telekameraet, der svarer til 7x zoom.

Video kan optages i op til ti bit med omkring en mia. farvenuancer.

Den første drone i Mavic 3-serien fik os omgående til at købe takket være den store Four Thirds-sensor og det ekstra kamera på 162 mm. Nu får DJI os igen til at hive penge op af lommen med et smil. Det skyldes først og fremmest det nye tredje kamera, der med en brændvidde på 70 mm lægger sig lige mellem vidvinklen og den til tider lidt for kraftige tele. Det nye kamera har en mindre sensor på 1/1,3 tommer, så billedkvaliteten er ikke på niveau med hovedkameraets Four Thirds-sensor, men den er fin til de fleste ting, og så giver brændvidden en flot og karakteristisk komprimering mellem for- og baggrund.

Det nye kamera er altså hovedattraktionen, da stort set alt andet er magen til den oprindelige Mavic 3 inklusive batterier og selve konstruktionen. Derfor blev vi noget overraskede, da vi kiggede nærmere på de optagelser, vi fik ud af teleobjektivet på 166 mm. Godt nok oplyser DJI, at brændvidden er øget med fire mm, og lysstyrken er gået fra F4.4 til F3.4, men billedkvaliteten er ikke blevet nævnt. Vores optagelser viser en stor forskel. Detaljegraden er væsentligt forbedret i den nye model.

Fjernbetjening med indbygget skærm følger med som standard, og det er en fornøjelse at flyve uden brug af telefonen. Det er hurtigere og nemmere, og den medfølgende DJI RC er god til prisen. Skærmen er kun på 700 nits, så man kan blive udfordret i direkte sollys, men det er stadig bedre end telefonen, der kan blive mørkere ved høj temperatur.

Mavic 3 Pro er spækket med funktioner som aktiv sporing, hyperlapse, automatisk panorama og muligheden for at programmere flyvninger, så man kan foretage dem igen og igen. Der er kun en enkelt detalje, der gør, at vi ikke anbefaler denne fantastiske drone til alle. Fordi vægten er over 900 gram, skal piloten have A2-certifikat, som kræver kursus. Det har vi heldigvis her på redaktionen, så vi flyver nu med endnu større glæde end nogensinde.

PRIS

16.499 kr.

Det syntes vi efter …

2 timer: 33 minutters flyvetid med første batteri er godkendt.

2 dage: Det nye kamera giver optagelserne et helt nyt udtryk.

7 dage: Er generelt en større opgradering end forventet.

DOMMEN

+

Ubetinget den bedste drone på markedet til entusiaster.

Det nye kamera og den forbedrede tele er pengene værd.

Bedre flyvetid per batteri end frygtet.

-

Vejer 58 gram for meget, så certifikat er påkrævet.

Den medfølgende fjernbetjening er svær at aflæse i sol.

KARAKTER

9,4

Specifikationer

20,0 mio. pixels

5,1K videoopløsning

43 min. batteritid

958 gram

Nærmeste konkurrent

DJI Mavic 3

Testoptagelser