Med helt almindeligt fotoudstyr kan du få fantastiske billeder af nattehimlen. Et kitobjektiv, et fotostativ og et system- eller spejlreflekskamera er nemlig nok til at fange både Mælkevejen, stjernespor og andre himmelfænomener.

Du skal dog have styr på kameraindstillingerne, for de skal være vidt forskellige, alt efter om du vil fotografere Månen, Mælkevejen eller stjernespor. Desuden skal du være klar på det rigtige tidspunkt.

Begge dele hjælper vi dig med i vores e-bog, hvor vi har samlet og opdateret vores bedste artikler om fotos af nattehimlen.

Mælkevejen anslås at bestå af mellem 200 og 400 mia. stjerner.

I bogen får du konkrete tips til, hvor, hvornår og hvordan du fanger himlens flotte fænomener, og så får du inspiration til at få det bedste ud af motiverne.

De bedste kameraindstillinger til astrofotos

I en af artiklerne i e-bogen viser vi, hvordan du fanger blandt andet stjerneskud, stjernespor og nordlys, og du får gode råd til indstillinger, komposition og de bedste tidspunkter at fotografere.

Ved at fotografere over længere tid kan du fange flotte stjernespor, når Jorden drejer i forhold til stjernehimlen.

Du får også en artikel, hvor vi går i dybden med Mælkevejen, og du kan blandt andet se, hvor du bedst fanger stjerner uden at blive forstyrret af kunstigt lys fra byen.

Se også videoserien “De 10 vildeste naturfænomener”, hvor landskabsfotografen Mads Peter Iversen hjælper dig med at få flotte billeder af blandt andet nordlys og stjerner.

E-bogen er fyldt med tips til udstyr, fænomener og indstillinger, der sætter dig i stand til at få endnu bedre billeder af nattehimlen. Den er på 29 sider og i pdf-format, så du kan læse den på smartphones, tablets og computere.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren