A7 IV har fået et større greb end forgængeren og måler nu 13,1 x 9,6 x 7,9 cm.

3 hurtige om Sony A7 IV

Søgeren har en opløsning på 3,68 mio. punkter med en opdateringsfrekvens på 120 billeder i sekundet. Den er tydeligt mere detaljeret end forgængerens.

Kameraet har to kortpladser, der begge kan tage SD-kort, som understøtter den hurtige UHS-II-standard. Det ene kan dog også klare lynhurtige CFexpress-kort.

Sony A7 IV har fået en dedikeret kontrolring under programhjulet, som gør det lynhurtigt at skifte mellem foto- og videooptagelse.

Fire år har det taget Sony at udvikle efterfølgeren til det storsælgende full-frame-kamera A7 III. Kamerahuset er næsten identisk med det mere videoegnede A7S III, men uden talmarkeringer på hjulet for eksponeringskompensation. Til gengæld er hjulet programmérbart ligesom mange knapper, hvilket giver god fleksibilitet. Og så var vi glade for den lille låseknap, som sørgede for, at vi ikke fik drejet hjulet ved en fejl.

A7 IV er forseglet og har fået et større greb end A7 III, hvilket giver en bedre komfort, og så er skærmen endelig fuldt fleksibel. Det er også fint, at menuen har fået overskuelige farvekoder, og ikke mindst, at skærmmenuen også er berøringsfølsom. Skærmopløsningen og en størrelse på 3,0 tommer er dog ikke imponerende i forhold til fx Nikon Z 6II.

Ambitioner mangler A7 IV derimod ikke, når det gælder autofokus. De 759 fokuspunkter dækker 94 procent af sensoren, og autofokus reagerer lynhurtigt og sikkert. Følgefokus fungerer perfekt på hurtige motiver, og så har kameraet fået fugleøjefokus ligesom flagskibet A1. Da vi skød græssende gæs, sad fokus hurtigt lige i øjet på samme fine måde som med øjefokus ved portrætter.

Med et hurtigt CFexpress-kort kunne vi skyde løs med både jpeg og raw uden stop. Vi skulle ikke vente på, at bufferen blev tømt undervejs. Billedstabiliseringen har fået et kraftigt løft, og det lykkedes os at få enkelte skarpe håndholdte skud med en lukkertid på fire sekunder.

Den højere opløsning er medvirkende til en virkelig god billedkvalitet med finere detaljer op til ISO 25.600 end fx forgængeren og Nikon Z 6II. Farvegengivelsen rummer fine nuanceforskelle, og eksponeringen er sikker.

A7 IV imponerer også med flot video i 4K med 60 billeder i sekundet. Den nye funktion Focus Map kan med farver visualisere dybdeskarpheden under videooptagelse, så fx baggrunden er blå, mens forgrunden er rød. Det er et spændende tiltag, som dog kræver tilvænning.

PRIS 21.500 kr.

Det syntes vi efter ...

4 minutter: A7 IV ligger bedre i hænderne end forgængeren.

7 timer: Kameraets fugleøjefokus er imponerende sikker.

6 dage: Billedstabiliseringen når næsten Canon EOS R5.

Dommen

+

Billedkvalitet med masser af detaljer.

God stabilisering og forsegling.

Stærk autofokus med fugleøjefokus.

Masser af muskelkraft med kraftig buffer.

Skuffende skærmopløsning.

KARAKTER

9,1

Specifikationer

32,7 mio. pixels

1.030.000 punkter, skærm

10,0 billeder/sekund

658 gram

Nærmeste konkurrent

Nikon Z 6II

Testbilleder

Billeder af farvekort er taget på henholdsvis laveste ISO-værdi uden ISO-udvidelse, ISO 1600, ISO 6400 og højeste mulige ISO-værdi med udvidelse.