Skal man skifte objektiv, sørger en mekanisme for at beskytte sensoren mod skidt.

3 hurtige om Nikon Z 9

Den elektroniske søger har en lysstyrke på hele 1000 nits, hvilket sammen med en hurtig opdatering får den til at virke lige så klar som en god optisk søger.

Skærmen på 3,2 tommer er i modsætning til D6 fleksibel. Den kan ikke bare vippe op og ned, men også vinkles til siden.

Z 9 har en særlig knap til valg af fokus. Med knappen i bund kan man med indstillingshjulene skifte til fx 3D-fokus.

Med systemkameraet Z 9 har Nikon præsteret et nyt flagskib på linje med det legendariske D3, der i 2007 sendte Nikon ind i full-frame-kameraernes bedste liga. Z 9 er nemlig ikke bare en spejlløs version af spejlreflekskameraet D6 i samme robuste vægtklasse. Nikon har udstyret kameraet med stort set alt, hvad en krævende fotograf kan begære.

Z 9 ligger lige så godt i hånden som de store D-modeller, men føles mere tidssvarende. I forhold til D6 og konkurrenten Canon EOS R3 er opløsningen dobbelt så høj. Nikon har helt fjernet den mekaniske lukker, så vi skulle lige vænne os til, at den lækre lukkerlyd var erstattet af en syntetisk lyd eller var helt lydløs.

Kameraet har en hastighed på 20 billeder i sekundet. Bufferen fulgte med uden problemer. Skød vi serier i ukomprimeret raw, kunne vi holde udløserknappen nede uden stop. Det gav nemt over 1000 skud i en serie på vores CFexpress-kort. Skød vi både raw og jpeg, faldt tempoet dog efter 64 skud.

Fokussystemet er nyt, men har mange ligheder med de øvrige Z-kameraer. Da Z 9 er et udpræget actionkamera til sport og dyr, har Nikon skruet op for funktionalitet og præcision. Autofokussen kan selv finde ud af, om du står over for et dyr, et menneske eller et køretøj, og den kan vise fokus på flere objekter i samme billede. Da vi skød fodbold, kunne vi vælge enkelte spillere ud med joysticket eller bare lade automatikken vælge for os, hvilket den gjorde godt.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren