Kameraet, der fremstår ekstremt robust og er forseglet, tager de hurtige CFexpress-kort.

3 hurtige om Fujifilm X-H2

Med kameraets elektroniske lukker er det muligt at skyde med en lukkertid på bare 1/180.000 sekund, hvilket er klassens hurtigste.

Den elektroniske søger har en opløsning på 5,76 mio. punkter. Den er stor, klar og helt uden flimren.

Den store skærm på kameraets top er inspireret af skærmene på de store mellemformatkameraer i GFX-serien. Den giver et rigtig godt overblik og kan oplyses.

Fujifilm har nu to flagskibe i deres serie af systemkameraer med APS-C-sensor. Hvor X-H2S handler om hastighed, gælder det i stedet høj opløsning med X-H2, der har hele 39,8 mio. pixels. Det er rekord for et APS-C-kamera, hvor Canon EOS R7 ellers har ligget i top med 32,3 mio. pixels.

Huset er identisk med X-H2S, og ergonomien er i top med et stort greb. X-H2 har det samme traditionelle programhjul, der giver optimal mulighed for programmering.

Kameraet har også samme nye autofokus som X-H2S med intelligent motivgenkendelse. Her oplevede vi også, hvor hurtigt og sikkert den fandt motiver som fx dyr, ansigter, øjne og cykler. Fokushastigheden er fin, men marginalt langsommere end X-H2S. Det skyldes, at X-H2 ikke har samme stablede sensor med lynhurtig udlæsning. Hastigheden ved serier er alligevel oppe på 15 billeder i sekundet, hvilket er alt rigeligt til portrætter, landskaber, arkitektur og fx bryllupsfotos, som den høje opløsning lægger op til.

Den høje opløsning tager da også kegler, når man ser på detaljerne, hvor X-H2 lægger sig tydeligt foran Canon EOS R7. Detaljegengivelsen og det dynamiske omfang er ganske tæt på full-frame-kameraet Nikon Z 7II med 45,4 mio. pixels. Kameraets håndtering af støj er flot op til og med ISO 12.800. Farverne er desuden indbydende, og vi skulle stort set aldrig bruge eksponeringskompensation.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren