Telefonen har stort batteri på 5000 mAh, og med 80W-opladning er den fuldt opladt på lidt over en halv time.

2 hurtige om OnePlus Nord 3 5G

Skærmen er af Amoled-typen og måler 6,74 tommer. Den har 1240 x 2772 punkter, en hastighed på op til 120 Hz og en lysstyrke på 1340 nits.

Styresystemet er Android 13, og den største version har 16 GB ram og 256 GB lager.

Nord er OnePlus' serie af mellemklassetelefoner, og OnePlus Nord 3 er seriens topmodel. Den er langt billigere end flagskibet OnePlus 11, men på visse punkter har den samme egenskaber.

Det gælder bl.a. kameraet, hvor Nord 3 gør brug af samme Sony-billedsenor på 50,3 mio. pixels. Det er lidt af et scoop, for her er tale om en sensor af høj klasse, og i Nord 3 er den kombineret med et lysstærkt F1.9 objektiv svarende til 24 mm samt effektiv optisk billedstabilisering.

Det resulterer i billeder, der er forbløffende gode i betragtning af, at de kommer fra en forholdsvis billig telefon. Selv uden digital portrættilstand er der flot, naturlig baggrundssløring, når du har lidt vidde bag en model, og under svage lysforhold viser kameraet fin evne til at bevare farver og detaljer. Hasselblad har ikke, ligesom hos OnePlus 11, været inde over farvekalibreringen, men farverne er flotte og naturlige.

Der er også et ultravidvinkelkamera på 8,0 mio. pixels, som under gode lysforhold leverer fine farver, men langt fra har samme detaljegrad. Desuden er der ikke optisk billedstabilisering.

Dertil kommer et makrokamera, som dog kun er på 1,9 mio. pixels og skuffer med svage farver og en fokusafstand, der ikke er kort nok til at være interessant. Selfiekameraet, som byder på 16,0 mio. pixels, er heller ikke helt i top. Portrættilstanden har svært ved at se forskel mellem hår og baggrund. Telekamera får du ikke, men det er helt normalt for prisklassen.

Nord 3 er ikke en telefon svagheder på kamerasiden, men hovedkameraet tager overraskende flotte billeder til prisen. De andre kameraer er af svingende kvalitet.

PRIS

3999 kr.

Dommen

+

Strækt hovedkamera til prisen.

Gode fotomuligheder med raw og manuelle indstillinger.

Fin skærm, stort batteri og hurtig opladning.

-

Vidvinkelkameraet har ringe detaljegengivelse.

Makrokameraet skuffer.

KARAKTER

8,9

Testbilleder

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren