Autofokus benytter en Nano USM-motor, der er stort set lydløs og arbejder hurtigt.

2 hurtige om Canon RF 135mm F1.8L IS USM

Der medfølger en stor modlysblænde på 8,5 cm, hvilket bringer den samlede længde op på 21,5 cm.

Kontrolringen og knapperne er programmerbare. Vi satte knapperne til at slå kameraets lydløse lukker til og fra.

Ikke mindst til portrætter og bryllupsfotos står en lysstærk optik på 135 mm højt på ønskelisten hos mange fotografer. Her skyder man typisk på tre meters afstand eller mere, hvor man får naturlige dimensioner og ikke står grænseoverskridende tæt på dem, man fotograferer. Desuden kan man opnå en kraftigt sløret baggrund.

Canons nye L-objektiv til de spejlløse R-kameraer oser af kvalitet, og i forhold til den lidt mindre lysstærke udgave til spejlrefleks, der blev lanceret i 1996, er vægten øget med 185 gram. Det er forseglet, og kontrolringen klikker lækkert.

Skarpheden i midten er forrygende allerede fra fuld blændeåbning på F1.8, og den holder hele vejen op til F16. På F22 er billederne en anelse bløde, men det er stadig rigtig flot. Skarpheden holder helt ud i billedhjørnerne selv på F1.8, hvilket er imponerende. På raw-billederne kan man se en lille smule tøndefortegning, og der er en del vignettering, altså mørkere billedhjørner, på F1.8, som løbende aftager op til F5.6, hvor den er væk. Begge dele fjernes på jpeg-billederne i kameraet og kan nemt korrigeres automatisk i fx Lightroom på raw-filerne.

På F1.8 får man en virkelig blød og lækker bokeh, altså sløring af områder uden for fokus. Højlys er cirkelrunde i midten, og ud mod kanterne får de katteøjeform på største blænde, men det er normalt.

Objektivet har optisk billedstabilisering, der skulle kunne hente op til 5,5 lukkertrin, og i kombination med den indbyggede billedstabilisering i Canon EOS R6 Mark II, som vi testede objektivet på, kan man komme op på otte trin. Vi kunne få skarpe billeder stående og håndholdt på en lukkertid på et sekund med objektivet.

PRIS

22.090 kr.

DOMMEN

+

Fremragende skarphed fra største blænde.

Rigtig god bokeh på F1.8.

Hurtig og lydløs fokus.

Lækker konstruktion.

-

Hamper pris i forhold til fx Sonys tilsvarende glas.

KARAKTER

9,1

Specifikationer

70 cm nærgrænse

9 blændelameller

8,9 x 13,0 cm

935 gram

Testbilleder