Der medfølger en vindhætte, der effektivt fjerner vindstøj i blæsevejr.

2 hurtige om Sony ECM-M1

Man slipper for at have kabler hængende, da lyden overføres via flashskoen. Her får mikrofonen også strøm.

ECM-M1 er støv- og fugtafvisende og sidder i et fleksibelt ophæng for at dæmpe vibrationsstøj.

Denne lille mikrofon til Sonys systemkameraer er banebrydende. På et hjul bagpå kan den nemlig indstilles til hele otte forskellige tilstande, alt efter hvor du vil opfange lyden fra. Det er ikke set tidligere og fungerer overraskende godt.

Blandt de otte tilstande er der tre, der primært opfanger lyden foran kameraet. De henter lyden i forskellige vinkler fra eksempelvis én eller flere personer. Lyd bagfra og fra siderne kommer med, men er kraftigt nedtonet. Mikrofonen kan også indstilles til lyd bagfra, så fotografens stemme primært høres, eller til to tilstande, hvor lyden opfanges bagfra og forfra, hvilket er praktisk til interviews. Derudover kan du optage hele vejen rundt og i stereo.

Lydkvaliteten er væsentligt bedre end med den indbyggede mikrofon i A7 IV, som vi prøvede mikrofonen på. Der er mere dybde og mindre støj. Og så giver de mange tilstande selvfølgelig langt bedre muligheder.

Der er to støjfiltre. Det ene er et low-cut-filter, der fjerner dybe lyde, men vi oplevede også, at lyden fra stemmer blev mere spinkel. Det andet er et digitalt støjfilter. Da vi tændte en ventilator, dæmpede det effektivt støjen fra den, uden at stemmen blev forringet.

Mikrofonen kan bruges med mange systemkameraer fra Sony, men fungerer bedst med modeller med digital lydoverførsel. Det har de fleste kameraer lanceret siden 2019. På kompatible kameraer kan man tilmed optage i fire kanaler, hvor lyden i kanal tre og fire er optaget hele vejen rundt i to lydniveauer. På den måde har man sikkerhedsoptagelser, hvis man skulle have valgt en forkert tilstand eller har fået stillet lydniveauet for højt eller lavt i kanal et og to.

PRIS

3149 kr.

DOMMEN

+

Ekstremt fleksibel mikrofon til mange typer optagelse.

Bedre lydkvalitet end med kameraets indbyggede.

Meget kompakt og let.

Nem betjening, hvor alle kan være med.

-

Lidt pebret pris.

KARAKTER

9,0

Specifikationer

40-20.000 Hz

120 dB SPL, maks. lydniveau

4,0 x 7,2 x 6,4 cm

65 gram