Bæresystemet er bygget op omkring en ramme af let og robust aluminium, og de kraftige lynlåse har gummiforsegling.

To hurtige om NYA-EVO Fjord 60-C ECONYL

Rygsækken er vævet af 100 procent genbrugsnylon. Det kraftige materiale er belagt med plastic på indersiden og har en vandafvisende belægning yderst.

Foran og i siderne er der remme til at fastholde fx fotostativ, isøkse, vandrestave og ski. Et medfølgende net kan fastgøres på fronten og fx holde hjelm eller snesko.

Fjord 60-C er den største fotorygsæk fra NYA-EVO, og betegnelsen ECONYL angiver, at den med fokus på miljøet er produceret af genbrugsmateriale. Materialet er betydeligt kraftigere og mere vandafvisende, end vi har oplevet med tidligere NYA-EVO-modeller – og de var endda ret hårdføre. Der medfølger desuden et regnslag, hvis vejret for alvor bliver ekstremt.

Som udgangspunkt rummer Fjord 60-C 40 liter, men pladsen kan øges til hele 60 liter. 60-C købes uden kameraindsatser og fungerer derfor som en almindelig rygsæk fra start. For at få plads til fotogrejet må man tilkøbe indsatser. Vi testede Fjord 60-C med den største type, RCI-L, til 760 kroner. Det bringer den samlede pris op på 3759 kroner. Indsatserne findes også i mindre versioner til 440 og 600 kroner.

I den store indsats, der optager 60 procent af pladsen, kunne vi få plads til tre systemkameraer, et objektiv på 24-70 mm, en zoom på 70-200 mm samt fire mindre optikker. Øverst i rygsækken er et rum med rulletop, hvor man kan have en jakke. Derunder er der et stort rum til mere tøj og personlige sager, og nederst i det største rum placeres kameraindsatsen med adgang fra bagsiden. Desværre er der ikke hurtig adgang til kameraet fra siden. I en stor lomme foran er der plads til en bærbar på 16 tommer og fx en let trøje.

Skulderremme, hoftebælte og ryg er særdeles velpolstrede. Selv med tungt grej er 60-C meget behagelig at bære. Der er fin ventilation mod ryggen, og man kan fx regulere højde i forhold til ryglængde. Hoftebæltet kan hurtigt afmonteres, hvis man ikke vil bruge det. Et håndtag i siden gør det desuden muligt at bære rygsækken som en kuffert.

PRIS

2999 kr.

Det syntes vi efter ...

10 minutter: God balance mellem ergonomi og rummelighed.

7 dage: De kraftige materialer gør 60-C perfekt til nordiske forhold.

Dommen

+

Særdeles rummelig rygsæk med god ergonomi.

Meget kraftigt og vandafvisende materiale.

Gode lynlåse med forsegling.

Ikke adgang til kamera fra siden.

Høj pris.

KARAKTER

9,2

Specifikationer

60 liter

2,4 kilo

34 x 70 x 32 cm

12 lommer