Noget af det værste er at komme hjem med fyldte hukommelseskort og opdage, at en stor portion af billederne er slørede.

Her på siderne har vi samlet en pakke, der ikke bare gør dig i stand til at få skarpere billeder, men også at få endnu flere fotos, hvor fokus ligger helt rigtigt.

Du får fem videoer og to guider om kameraets autofokus. I to helt nye videoer kan du blandt andet se, hvordan du udnytter kameraets fokuspunkter og bruger en af de største forbedringer, der er sket med autofokus i mange år.

Det er funktionen øjefokus, der har betydet, at du kan fotografere på en helt anden måde end før. I stort set alle fotos af personer er det vigtigt, at skarpheden ligger på et øje, og nu kan kameraerne finde øjne i et motiv og sørge for, at de bliver helt skarpe i billedet.

>Hent vores e-bog til flottere landskabsfotos lige her.

Uden øjefokus må du vælge et fokuspunkt og koncentrere dig om hele tiden at holde det på øjet, men med øjefokus skal du udelukkende koncentrere dig om kompositionen og at trykke af, når du vil tage et billede. Kameraet sikrer nemlig, at øjet er i fokus, uanset hvor i billedrammen personen befinder sig.

Gratis pakke for abonnenter

I de første autofokuskameraer var der et enkelt fokuspunkt, der var placeret i midten. I dag kan du få et systemkamera med over 5000 fokuspunkter, der dækker næsten hele billedfladen. De bedste modeller kan finde motiver i bevægelse, låse sig fast på dem og holde dem skarpe, så længe de er i søgeren.

>Læs også: Derfor er et 50 mm objektiv din nye bedste ven

Herunder kan du se de fem videoer, og hente de to guider med tips til skarpere fotos. Du kan også hente hele pakken med film og guider som en samlet zip-fil, så du kan gemme det hele på din computer.

Pakken er gratis for abonnenter på Digital FOTO. Har du ikke abonnement, kan du få ét nummer af Digital FOTO samt fuld adgang til Fordelszonen for bare 29 kroner her.

Du kan også købe pakken for 249 kroner her.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren