Nogle motiver er så imponerende, at du kan fristes til at tænke, at det kun er professionelle fotografer, der kan fange dem. Men faktisk kan du med almindeligt kameraudstyr få flotte fotos af nogle af de vildeste fænomener. Det kræver bare, at du ved, hvor og hvornår de opstår, og kender nogle helt særlige kameraindstillinger og -teknikker.

Se også: Hent vores guide til kameraets grundlæggende indstillinger

Sæt kryds på din liste

I e-bogen har vi samlet artikler om de motiver, man som fotograf drømmer om at få i kassen, men måske endnu ikke har fået krydset af på listen. Vi guider dig til at finde motiverne, hjælper med smart udstyr, giver inspiration til komposition, og så viser vi, hvordan du bedst indstiller kameraet. I bogen gennemgår vi nedenstående motiver.

Mælkevejen

Tidligere var det umuligt at fange båndet af stjerner med almindeligt grej, men i dag er kameraerne blevet så lysfølsomme, at det er inden for rækkevidde. Vi viser, hvor og hvornår du finder Mælkevejen, samt teknikken til skarpe skud.

Lyn

Man skulle tro, at der bare skal stort held til for at fange et lyn, men faktisk kan en overset funktion i kameraet hjælpe dig. Den viser vi dig i e-bogen, og så får du tips til gode steder at stå, komposition og kameraindstillinger.

Nordlys

Et af naturens vildeste fænomener er nordlys. Vi hjælper dig med at opspore det, og så guider vi dig til fotoudstyr. Du får også de særlige kameraindstillinger, du skal bruge for at få flotte billeder af det dansende lys.

Stjernespor

Med helt almindeligt kameraudstyr kan du lave forrygende billeder, hvor stjerner trækker spor. Det kræver dog særlige teknikker, og vi viser dig både den lette og den mere præcise. Se også, hvor og hvornår du bedst fanger stjernespor.

E-bogen er i pdf-format, så du kan gemme den på computer, smartphone og tablet, og du kan også printe den.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren