Uanset sæson kan du tage imponerende flotte landskabsfotos, der viser de store vidder og oser af dramatik. Og med de rigtige indstillinger og grej har du de bedste muligheder for at få de billeder, du er ude efter.

Vi har her samlet en pakke, der hjælper dig til at få de bedste billeder med hjem ude fra naturen. Her kan du hente vores e-bog til landskabsfotos, hvor du blandt andet kan se, hvordan du arbejder dig frem til det optimale billede. Desuden er der masser af tips og inspiration at hente i e-bogen.

Du får også tre lommeguider med nem adgang til gode grundindstillinger og smarte tips til landskaber, solnedgange og fotos i sneen. Du kan selv printe og klippe ud og gemme guiderne i pungen.

>Se også: Få styr på kameraets knapper og funktioner i Kameraskolen

Nederst her på siden kan du også se ti videoer, hvor naturfotografen Mads Peter Iversen gennemgår de vildeste naturfænomener, og hvordan du fanger dem med dit kamera.

Flotte effekter med sjovt program

Frem til den 31. december 2022 kan du også hente en fuld version af Windows-programmet Franzis HDR Projects 6 Professional, der kan gøre dine landskabsbilleder endnu mere spændende. Det kræver bare, at du registrerer dig hos Franzis, når du installerer programmet her fra siden.

Bemærk, at programmet udelukkende er til Windows-computere, og at det optræder med to navne. Nogle steder hedder det HDR Projects 2018 Professional, og andre steder hedder det HDR Projects 6 Professional.

Programmet laver såkaldte HDR-billeder med masser af detaljer i højlys og skygger. Du kan bruge det på et enkelt foto eller med særlige HDR-optagelser, som du har taget med forskellige eksponeringer.

Programmet har færdige indstillinger, som gør det meget nemt at få flotte resultater på kort tid. På billedet herunder har vi brugt en af de færdige effekter på billedet i højre side. Til venstre kan du se originalen. Du kan trække i stregen for at se mere af de to udgaver.

Herunder kan du se, hvordan du installerer og bruger programmet.

Sådan får du en fuld version af programmet

Hent installationsfilen her fra siden. Det er en zip-fil, som først skal pakkes ud. Pak den ud, og installer programmet i mappen. Under installation skal du registrere dig. Klik på knappen Internet. Nu åbner en browser, hvor du udfylder din mailadresse, og giver tilladelse til, at producenten kan sende dig nyheder. Husk at markere feltet "Jeg er ikke en robot". Klik på Send. Nu får du en e-mail fra Franzis Verlag, hvor du skal klikke på >> CLICK HERE TO ACTIVATE YOUR PRODUCT <<. Nu får du endnu en e-mail med et user ID bestående af ni cifre og en registreringskode, som også er serienummer.

Kopiér user ID fra e-mailen til installationsprogrammet, hvor der står Personal user ID. Kopiér derefter registreringskoden til feltet Registration code. Klik på OK.

Når programmet er installeret og starter første gang, skal du også indsætte registreringskoden i feltet Serial Number. Klik så på Activate now.

Sådan bruger du Franzis HDR Projects 6 Professional, Du kan åbne et enkelt billede ved at vælge File og HDR from a single image. Vælg så et billede. Har du taget billeder specielt til HDR, hvor samme motiv er skudt ved forskellige eksponeringer, kan du åbne dem ved at vælge File og Import exposure bracketing.... Markér så filerne, og åbn dem.

Uanset, om du bruger et enkelt billede eller HDR-optagelser, kan du nu i venstre side vælge mellem forskellige forindstillinger. Når du har valgt en, du synes om, kan du eventuelt finjustere i højre side.

Du gemmer ved taste Ctrl + S. Klik så på Save for at gemme en kopi.

Herunder kan du se de ti videoer med landskabsfotografen Mads Peter Iversen.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren