Med Digital FOTOs podcast får du de seneste fotonyheder, fortællinger fra fototure, interviews og tips foto. Du kan lytte til Digital FOTOs podcast direkte herunder, eller du kan høre den i din foretrukne podcastafspiller, hvor du også kan abonnere.

Klik her for at lytte i iTunes og på iPhone og iPad.

Klik her for at lytte i appen Google Podcasts på Android.

Klik her for at lytte i Spotify

Episode 12

Den dygtige fotograf Mikkel Beiter er vant til at rejse rundt i verden for at skyde sine flotte landskabsfotos, men coronakrisen har givet visse udfordringer. Hør om dem i vores interview med Mikkel i denne podcast, hvor vi også fortæller om vores oplevelser med at fotografere Mælkevejen. Du får blandt andet tips til kameraindstillinger i det svage lys, og så er der hjælp at hente til billedbehandlingen af dine astrofotos.

Episode 11

Som nogle af de første i verden har vi haft Canons nye topmodel i hænderne. Testredaktør Poul Siersbæk fik helt eksklusivt lov at låne kameraet i to døgn forud for lanceringen den 9. juli 2020. I denne episode fortæller han om sine indtryk af det nye kamera, der med en full-frame-sensor på 44,8 mio. pixels, video i 8K og en række interessante funktioner bringer Canon tilbage i rampelyset, når det gælder systemkameraer til entusiaster og professionelle.

Episode 10

Vi har haft fingrene i nyt fotogrej, og her kan du høre om vores oplevelser med en spændende ny smartphone. Vi kommer desuden omkring nye opdateringer af Lightroom og Photoshop, der blandt andet kan give dig flottere farver og nemme markeringer. Du får også et interview med den unge og dygtige naturfotograf Casper Krohn, der blandt andet har bygget sit eget fotoskjul til fuglefotografering. Og du har tilmed mulighed for at bruge det. Du kan se hans billeder på Instagram @casper_krohn_photography eller på casperkrohn.com. Hør også, hvordan du kan komme med Digital FOTO til Norge og fotografere rovfugle.

Episode 9

Podcasten er tilbage oven på en coronapause, og her kan du høre om et revolutionerende fotostativ og en uundværlig gadget til makrofotografering. Vi interviewer en af Danmarks bedste actionfotografer, der også er yderst aktiv på cykel. Hør, hvordan Martin Paldan er kommet igennem de sidste par måneder i denne podcast, hvor du også får de seneste fotonyheder og svaret på, hvorfor dine billedfiler kan variere i størrelse. I studiet er Digital FOTOs chefredaktør Klaus Nygaard og teknisk redaktør Kristoffer Engbo.

Episode 8

Island hører til de mest hypede steder at tage landskabsfotos netop nu. Vi tog derop for at se, om der nu også er så fantastisk. Landskabsfotografen Mads Peter Iversen er også med fra den store ø, hvor han netop er oppe for at holde fotoworkshop. Han afslører her sine fem favoritmotiver på Island. Du kan se Mads Peter Iversens videoer om landskaber på YouTube, hvor du søger på hans navn, og du kan se hans flotte billeder på Instagram, hvor hans konto hedder madspeteriversen_photography. Vi ser også nærmere på en ny gadget, der gør det sjovere at billedbehandle, og så får du de seneste nyheder om foto.

Episode 7

I årets første podcast kan du høre en smagsprøve på vores interview med naturfotograferne Uri og Helle Løvevild Golman, der i 2017 var i Gabon, hvor de blev overfaldet af en mand med kniv. Uri var tæt på at miste livet og har i dag alvorlige mén og kæmper i mange timer hver dag for at få førligheden tilbage. Vi taler også om nogle af de spændende, nye kameraer, der er blevet lanceret i januar.

Episode 6

Her taler vi om en spændende nyhed, der måske endelig er på vej i butikkerne, og så gennemgår vi vores personlige top fem over årets nye kameramodeller. Vi får også besøg af Digital FOTOs journalist og fotograf Sarah Mare Winther, der laver mange af de interviews, du kan læse i magasinet. Hun fortæller om tre af de interviewpersoner og -historier, der har gjort størst indtryk på hende i 2019.

Episode 5

Denne gang taler vi om spændende nyheder fra Canon og Sony, der er i fuld gang med at forberede sig til OL til sommer i Tokyo. Vi har også været i Norge og fotografere rovfugle, og vi var så heldige at komme helt tæt på en af de mere sjældne af slagsen. Vi besvarer desuden spørgsmål i brevkassen, der denne gang handler om Lightroom, og så får vi – på en måde – besøg af tv-værten Sisse Fisker.

Episode 4

Vi har blandt andet prøvet det nye Sony Alpha7R IV med 60,2 mio. pixels og lækre teleobjektiver, Canon EOS 90D og Canon EOS M6 Mark II, og i podcasten kan du høre om vores oplevelser. I fjerde episode af Digital FOTOs podcast kommer vi også med tips til motiver, du kan skyde her i efteråret, og hvordan du indstiller kameraet.

Episode 3

I tredje episode af Digital FOTOs podcast kan du blandt andet høre om nogle af de oplevelser, deltagerne på vores læsertur til Kullen havde, og så kan du komme med til en speciel kameralancering i Tokyo. I vores faste indslag kommer vi omkring nogle af de seneste kameranyheder, vi svarer på læserspørgsmål, og så kan du høre om en produkttype, som vi nærmest troede var uddød, men som virkelig har begejstret os på det sidste.

Episode 2

I dette afsnit får du de seneste nyheder fra fotoverdenen, hvor der blandt andet sker en masse på objektivfronten. Vi fortæller også om Canon, der er ved at skabe sig et problem med deres produktnavne, og så kan du høre om en ny opdatering til Lightroom. Redaktionschef Louise Hagemann er i studiet for at fortælle om et helt specielt kamera, som vi har fået ind på redaktionen, og som har tydelige referencer til 1980’erne.

Episode 1

Her kan du høre om, hvordan vi har prøvet en ny og spændende kameradrone, der bruges under vandet. Og det gik ikke helt som ventet. Vi fik blandt andet lov at teste dronen i Den Blå Planet mellem hajer og andre store havdyr, og ét af dem kom lidt for tæt på. Vi svarer også på et læserspørgsmål, og så er der et par hurtige tricks, du kan bruge i Lightroom.