Med denne smarte metode kan du helt gratis fordoble opløsningen fra dit kamera. Det kræver, at du tager billeder til formålet, og metoden kan bruges til stillestående motiver, fx arkitektur, men ikke til motiver i bevægelse.

Billederne kræver en del billedbehandling i Photoshop, men vi har gjort det nemt for dig og lavet en action, der udfører alt det hårde arbejde, som du kan hente ved at klikke på den grønne knap.

Actions er små filer til Photoshop med justeringer, som du kan bruge på dine egne billeder. Gem filen på skrivebordet, og sørg for, at paletten Handlinger er synlig i Photoshop, ved at vælge Vindue og Handlinger. Klik på ikonet med fire streger i paletten Handlinger, og vælg Indlæs handlinger…. Find filen, som du har gemt. For at bruge en action marker du den i paletten og klikker på play-symbolet nederst i paletten.

Sådan tager du billederne

Det første, du skal gøre, er skyde fire billeder af dit motiv. Tag billederne håndholdt, da de fire billeder ikke skal være helt ens.

Du åbner dine fire billeder i ét lag i Photoshop ved at vælge Filer, Scripts og Indlæs filer i stakken.... Klik på OK. Husk kun at vælge fire fotos. Har du flere, vil din action ikke virke.

Herfra skal du blot afspille din nye action. Nu har du fået et mere detaljeret og renere billede med dobbelt så høj opløsning.

Billedet får lidt halvgennemsigtige kanter, som du bare beskærer med Beskæringsværktøj. Husk, at det kan tage din computer lidt tid at arbejde med billedet, nu hvor det er dobbelt så stort.

Herunder kan du se et billede, hvor vi har givet det effekten. Det er tydeligt at se, hvordan billede bliver skarpere, men også får langt mindre støj. Se fx, hvordan skriften på overstregningstouchen bliver tydeligere og nemmere at læse. Billedet er vist i 300%

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren