Photoshop rummer uanede muligheder for at forbedre dine billeder og lave sjove effekter, men man kan nemt bruge tid på at finde de rigtige funktioner og værktøjer. Derfor har vi her samlet en en pakke med indhold, der hjælper dig til at få overblik og gør dig hurtigere i programmet.

Her kan du nemlig hente en oversigt over programmets vigtigste genveje, et overblik over programmets værktøjer, og så får du ti actions, som er færdige justeringer, du kan bruge på dine billeder med få klik.

Herunder kan du se, hvad du får i pakken.

Ark med genveje i Photoshop

Det er langt mere effektivt at vælge fx Beskæringsværktøj ved at taste C frem for at bruge musen, og med nogle tastaturgenvje kan du tilmed slippe for at skulle bevæge dig rundt i menuer og undermenuer for at vælge en bestemt funktion. Vi har lavet et ark med de vigtigste tastaturgenveje i Photoshop, som du kan have liggende på computerens skrivebord, så du altid har det ved hånden. Du kan også printe arket.

Overblik: Photoshops værktøjer

Photoshop indeholder omkring 70 værktøjer, og vi har lavet en oversigt med samtlige værktøjer og deres navne. Oversigten er i pdf-format, så du selv kan printe den.

>Se også: Vi har også lavet ti videoer, hvor du lærer at bruge alle de værktøjer, som er vigtige foto fotografen.

Færdige effekter til dine fotos

Du får også ti såkaldte actions med effektfulde justeringer til dine fotos. Actions, eller handlinger, som de hedder i den danske udgave, minder om filtre i fx Instagram og er fotoeffekter, du kan bruge på dine billeder med få klik.

Det er altså en række redigeringstrin, som vi har optaget, og som du kan afspille på dine billeder. Herunder kan du se en video med de ti effekter.

Sådan bruger du actions

Gem filen på skrivebordet, og sørg for, at paletten Handlinger eller Actions, som den hedder i den engelske version, er synlig i Photoshop, ved at vælge Vindue og Handlinger eller Window og Actions. Klik på ikonet med fire streger i paletten Handlinger eller Actions, og vælg Indlæs handlinger… eller Load Actions…. Find filen, som du har gemt. For at bruge en action marker du den i paletten og klikker på play-symbolet nederst i paletten. I videoen herunder viser vi, hvordan du installerer og bruger en pakke med actions.

OBS: Hvis du bruger Mac, skal du være opmærksom på, at filendelsen automatisk kan blive omdøbt fra .atn til .psb, når du henter den. Før du kan installere dine actions skal du omdøbe filendelsen ved at højreklikke på filen og vælge Omdøb eller Rename. Skriv så “atn” i stedet for “psb”, og tast Enter.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren