Det kan tage lagt tid at justere på skydeknapper, filtre og andet i Photoshop og Lightroom, men med smarte forindstillinger og pensler bliver det meget nemmere.

Derfor har vi lavet to pakker til henholdsvis Photoshop og Lightroom med vores justeringer, som du kan bruge på dine billeder.

Nederst her på siden kan du se vores videoer, hvor vi viser, hvordan du installerer og bruger vores udvidelser.

Flottere fotos i Lightroom

I pakken til Lightroom får du ti såkaldte presets. Det er færdige justeringer, der forbedrer dine fotos på forskellige måder. Du kan fx forbedre dine portrætter eller fotos taget i den blå time eller i solnedgangen. I videoen herunder kan du se effekten af alle ti justeringer.

Musik: bensound.com

Til Lightroom får du også fem pensler, som gør det muligt at male justeringer direkte på billedet. På den måde kan du tilføje justeringer til udvalgte områder uden at påvirke resten. Det er smart, hvis du fx vil lysne en baggrund eller gøre øjnene skarpere, uden at porerne i huden bliver tydeligere.

>Se også: I ti videoer gennemgår eksperten de justeringer, vi altid foretager i Lightroom.

Du maler effekterne på billedet med penslen Adjustment Brush, men du kan også bruge justeringerne med de to andre værktøjer til lokale justeringer, Radial Filter og Graduated Filter.

I videoen herunder kan du se de fem pensler i brug.

Musik: bensound.com

Stærke effekter i Photoshop

Til Photoshop får du ti såkaldte actions med effektfulde justeringer til dine fotos. Actions, eller handlinger, som de hedder i den danske udgave, er en række redigeringstrin, som vi har optaget, og som du kan afspille på dine billeder. Herunder kan du se en video med de ti effekter.

Musik: bensound.com

Har du installeret de ti presets til Lightroom, kan du faktisk også bruge dem i Photoshops raw-konverter Camera Raw, hvor de ligger under Presets – eller Forudindstillinger i den danske version – i højre side.

>Se også: Hent e-bogen, der giver dig masser af tricks og inspiration til spændende billeder i Photoshop.

Sådan installerer og bruger du pakkerne

Vi har lavet to videoer, hvor du kan se, hvordan du installerer og efterfølgende bruger effekterne på dine egne billeder.

Dette indhold er kun for abonnenter

Log ind i Fordelszonen for at få adgang.
Er du ikke abonnent? Få fuld adgang for kun 29 kr.
  • Hent gratis e-bøger, der gør dig til en bedre fotograf.
  • Få fri adgang til alle videokurser i Lightroom, Photoshop og Elements.
  • Se lærerige videoer om kameraindstillinger og fototeknik.
  • Download gratis programmer og justeringer til billedbehandling.
  • Få bladet leveret til døren